Smartphone-uri cu incarcare wireless

Smartphone-uri cu incarcare wireless

Încărcarea wireless prin standardul Qi există de mulți ani, dar abia acum această funcție a început să se bucure de popularitate mai mare. Specialiștii spun că această tehnologie a luat amploare odată cu lansarea iPhone-uri în 2017, când tot mai multe companii au lansat telefoane high-end echipate cu această tehnologie.

Încarcarea wireless este posibilă prin intermediul unui pad conectat la o sursa de curent, cu ajutorul campurilor electromagnetice, mai exact fiind vorba de transferul energiei electrice prin inducție de la pad-ul de încărcare la bateria telefonului.
 































Gama de telefoane Apple este aproape toată compatibilă cu încărcare wieless Qi. Apple oferă această tehnologie pe iPhone SE, cel mai ieftin model al său, cât și pe iPhone 11 Pro Max, cel mai scump. Încărcarea wireless de la Apple este una dintre cele mai lente de pe piață fiind la fel de puternică pe toate modelele. Chiar dacă vorbim despre cel mai ieftin telefon Apple, de 400 dolari, sau de cel mai scump, de 1.100 dolari, alimentarea se face la 7,5W. În timp ce un model cu baterie mai mică, precum SE poate să se încarce complet în puțin peste 2 ore, un iPhone 11 Pro Max se încarcă extrem de lent în acest mod.
Compania care a lansat cele mai multe modele echipate cu încărcare wireless este Samsung, folosind o tehnologie de încărcare rapidă la 15W, pe care o are încă de la primele modele compatibile: Note5 și Galaxy S6. Compania oferă modelele Galaxy S20, S20+ și S20 Ultra, alături de Galaxy Note10 și Note10+ cu încărcare wireless.
Variantele de top de la Huawei și Oppo sunt însă cele mai rapide. Modelul Huawei P40 Pro+, care se lansează foarte curând, beneficiază de încărcare wireless la fel de rapidă precum cea pe cablu, la 40W. Acest lucru ar trebui să asigure o încărcare completă în mai puțin de o oră, cu mențiunea că este necesar un încărcător Huawei proprietar. Aceeași situație întâlnim și în cazul Oppo Reno Ace.



Te întrebi care sunt telefoanele compatibile cu încărcare wireless și care se încarcă cel mai repede? Îți punem la dispoziție o listă care sperăm să te ajute :
 

  • Apple: iPhone SE 2, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max – 7,5W
  • Google: Pixel 4, Pixel 4 XL – 10W
  • Sony: Xperia 1 II – 11W
  • LG: LG V60, LG G8X, LG G8, LG Velvet – 15W
  • Samsung: Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra, Galaxy Note10, Galaxy Note10+ – 15W
  • Motorola: Edge+ – 18W
  • Huawei: P40 Pro, Mate 30 Pro – 27W
  • OnePlus – OnePlus 8 Pro – 30W
  • Xiaomi: Mi 10 Pro – 30W
  • Huawei: P40 Pro+ – 40W
  • Oppo: Reno Ace – 40W




Dezavantajele încărcării wireless:

Încărcarea wireless și încărcarea rapidă ar putea avea efecte negative pe termen lung.Având acumulator pe bază de litiu, se degradează mai repede la temperaturi ridicate. Cu cât viteza de încărcare crește, cu atât crește și riscul de a deteriora acumulatorul. În timp, acesta ar putea avea de suferit..
În cazul încărcării wireless, situația este și mai complicată. Acest mod de încărcare deja implică temperaturi mai ridicate. Astfel se încălzește atât telefonul, cât și suprafața de încărcare care alimentează cu curent. Atunci când telefonul nu este aliniat corect cu bobina, căldura degajată de încărcător poate crește și mai mult. Astfel, chiar și la o viteză mică, temperatura pe timpul încărcării poate fi ridicată și pe timp îndelungat.
În timp ce companii precum Apple, Google, LG, Sony și Samsung încercă să rămână conservatoare referitor la vitezele de încărcare wireless, rămânând în limitele a 15W, Apple apelând chiar la o viteză de 7.5W, producătorii din China însă, mizează pe nevoia utilizatorilor de viteză de încărcare, lucru care împinge limitele tehnologiei. Acest lucru nu înseamnă că încărcarea wireless la putere de peste 15W nu este sigură, ci doar că utilizatorii ar putea avea probleme cu autonomia pe termen lung dacă încarcă telefonul des la viteză mare prin tehnologia wireless.
Cum îți încarci telefonul wireless?





Click aici si poti vedea :)

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!