Ce trebuie sa stii daca telefonul tau are mai mult de 2 ani

Ce trebuie sa stii daca telefonul tau are mai mult de 2 ani
       In ziua de astazi tot la 6 maxim 12 luni se schimba generatia de telefoane, apar modele mai noi, mai performante, cu camere mai sofisticate, ecrane mai mari sau chiar pliabile. Ce te faci insa daca tu ai un telefon mai vechi, esti multumit de el, insa datorita vechimii nu stii la ce sa te astepti sa se strice. Mai jos iti vom prezenta cateva probleme ce le poti avea.

1. Daca telefonul tau are mai mult de 2 ani, trebuie sa stii ca acesta a iesit din perioada de garantie si orice problema non-mecanica, nu mai este acoperita ca atunci cand aveai garantie. Cea mai des intalnita problema, atunci cand nu iti pui o husa si folie pe telefon, e ca iti scapi telefonul si fie spargi ecranul, fie spatele, fie ambele.

In functie de modelul de telefon, ecranele pot mai mai scumpe sau mai ieftine, daca se schimba cu originale sau aftermarket, insa trebuie sa ai in vedere faptul ca ecranul e piesa principala a unui telefon si trebuie sa il protejezi.

2. A doua problema cu un telefon mai vechi e ca nu mai tine incarcat. In aceasta situatie poti incerca un reset al telefonului, pentru a curata de toate programele instalate si nefolosite ce utilizeaza bateria. Nu uita insa sa iti salvezi datele personale, deoarece vei avea telefonul ca nou si ar fi neplacut sa vezi ca ai ramas fara agenda si fara poze. 

Daca vezi ca ti se dezlipeste capacul spate al telefonului tau, poate e umflata bateria, chiar daca aceasta tine incarcat telefonul, e necesar sa o schimbi, deoarece e periculos, stim deja cazurile cu telefonul Note de la Samsung caruia ii exploda bateria si multi posesori au fost raniti. O alta problema este ca ti se inchide aleatoriu, chiar daca afiseaza ca este incarcat si se inchide la frig, e clar o problema a bateriei si necesita inlocuire.

3. O alta problema poate fi ca nu mai auzi in casca, sau se aude foarte incet. Problema aceasta o ai din cauza ca e infundata casca, datorita transpiratiei, vechimii telefonului, sau poate lucrul in medii cu foarte mult praf, sau alte impuritati ce pot intra in casca.
Exista solutii temporare, casca poate fi curatata cu anumite solutii pe baza de alcool, insa daca incepe sa baraie, nu se mai aude clar persoana cu care ai conversatia, atunci acea casca necesita inlocuire si partea buna e ca la majoritatea telefoanelor se poate schimba acea piesa fara probleme.

4. Inca o problema pentru un telefon mai vechi ar fi faptul ca nu esti auzit de persoana cu care vorbesti si nu se mai incarca telefonul. In partea de jos a fiecarui telefon exista microfonul, care la fel ca si casca se poate infunda cu praf si atunci nu vei mai fi auzit. Mufa de incarcare poate suferi aceeasi problema, insa ea in prima faza poate fi curatata si de tine acasa, dupa cum vezi in video-ul nostru postat pe tiktok.

Foarte multa lume foloseste aerul comprimat, te sfatuim sa NU faci acest lucru, decat daca vrei sa te asiguri 100% ca iti vei schimba microfonul, iar de ce mai multe ori acesta e impreuna cu mufa de incarcare, insemnand costuri mai mari.

5. Ultima problema si cea pentru care telefonul de obicei se va inlocui, e update-ul de soft. E bine cunoscut ce au facut cei de la Apple, care au modificat softul pentru Iphone 6, sa protejeze autonomia, incetinind telefonul. Orice update aduce mereu noutati in softul telefonului, upgrade-uri de meniu, vizual, de viteza, insa problema e ca aceste update-uri pentru telefoanele vechi, ce nu au procesorul, memoria de actualitate, e ca vor fi incetinite semnificativ, inca sa te faca sa renunti la ele, deoarece nu vei mai fi multumit de viteza de procesare, iar bucuria utilizarii lui se indreapta rapid spre zero.

Daca esti in situatia sa iti inlocuiesti telefonul, nu uita sa il protejezi, cu o husa, cu o folie, daca nu e rezistent la apa ai grija de el sa nu faca baie si tine minte, telefonul tau e din sticla, se poate sparge, daca vrei sa il tii iarasi doi ani, ai grija de el.




 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!