Descoperă lumea dincolo de ecran

Descoperă lumea dincolo de ecran

După cum bine știm, telefonul mobil este omiprezent în stilul de viață pe care îl avem, fiind o cale directă către o multitudine de activități și informații. Totuși, este bine să ne amintim, sau să luăm în considerare faptul că există posibilitatea unei vieți plină de aventură și mister dincolo de micul sau uriașul ecran...depinde de investiție.

      Datorită faptului că astăzi este o zi cu soare și am aflat de curând că potrivit unui studiu recent, românii petrec în medie aproximativ 4 ore din zi pe telefonul mobil, ceea ce poate părea surprinzător dar este totuși realitatea noastră, m-am gândit să explorăm împreună câteva moduri utile dar distractive de a ne bucura de momentele noastre fără a fi legați de ecrane:

 🏋️ Exercițiile fizice: 

O sesiune de alergare, antrenament la sală sau chiar meditație (exercițiul minții), pot înlocui cu succes jocurile video sau vizionarea clipurilor online și îți asigură costumul fit pentru piscina din iulie 😉. Partea bună este că dispozitivul tău mobil, la care ți-e mintea atunci când încerci să îți pară distractiv instructorul tău, poate monitoriza cuminte efortul pe care te străduiești cu seriozitate să îl depui 😅. Dacă ești mai puțin modest, o să te simți invincibil și o să simți că ți-a crescut masa musculară cu 2,3 like-uri chiar din prima sesiune. Noi nu spunem că nu ar fi așa, spunem doar să continui, ești pe drumul cel bun!

🧗Plimbări în natură: 

O excursie în munți sau chiar în parcul din apropiere îți poate demonstra că natura are alte culori, mult mai frumoase decât cele pe care le poți percepe din locurile în care au fost alții și le-au postat pe rețele de socializare și tu stai și te uiți la ei și ți se par minunate acele locuri în care ai putea foarte ușor să mergi tu și apoi să le postezi, să se uite alții la tine. Efectele senzoriale ar fi cel puțin duble...nu poți simți mirosul naturii prin ecran.

📖 Cititul unei cărți: 

Dacă nu ești o persoana activă sau ai o perioadă în care îți dorești liniște, intimitate și siguranță, poți înlocui oricând feed-ul interminabil de știri nocive și nefolositoare cu o carte bună...vei fi și mai deștept și mai capabil să înțelegi mai bine lumea din jurul tău. Și pentru că sunt de treabă, te las totuși să îți faci o poză cu cartea pe picioare și să o pui la story ca să și impresionezi 😏

🧑‍🍳👨‍🍳 Gătitul împreună: 

Ia inițiativă și invită-ți prietenii sau partenerul de viață să gătiți împreună. Chiar dacă videoclipurile de gătit sunt foarte folositoare, acum că tot te-ai apucat de sport și pe deasupra și de citit, deci se presupune că ești mai puternic și mai inteligent 🤣 poți cu încredere să iți pui și imaginația la încercare în ceea ce privește gătitul și să faci ceva bun fară a urma pașii din rețetă...mă întreb ce ar putea ieși prost?🤔🤭.

  Dacă totuși esti foarte loial și activitățiile propuse mai sus nu te conving să îți abandonezi pentru câteva ore prietenul mobil, pot să te ajut cu câteva aplicații care te pot ajuta să îți limitezi timpul petrecut pe ecran și să îți optimizezi activitățile zilnice:

FOREST: STAY FOCUSED este una dintre aplicațiile disponibile si pentru Android si pentru iOS

Aplicații pentru Android: 

- Digital Wellbeing & parental controls;

-Offtime.

-Strava

 

Aplicații pentru iOS:

-Screen Time;

-Freedom

-Strava

 

   În concluzie, este bine să ne amintim că există o viață plină de oportunități în afara ecranului telefonului nostru. Echilibrul din viața noastră poate fi adus cu ușurință prin îmbinarea unor activități distractive precum cele menționate anterior. Așa că ia o pauză, ridicăți privirea și descoperă lumea dincolo de telefonul tau mobil! Într-o lume în care tehnologia domină adesea timpul nostru și atenția noastră, este important să înțelegi că tu ești singurul care are capacitatea de a face lucrurile altfel, pentru că altfel e întotdeauna ceva în plus. 😜

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!