Ce stim si cand se lanseaza viitoarele Iphone 16

Ce stim si cand se lanseaza viitoarele Iphone 16

Viitoarele Telefoane iPhone 16 – Tot Ce Trebuie Să Știi

Lansarea noilor modele iPhone 16 se apropie rapid, iar zvonurile și scurgerile de informații au început să contureze o imagine a ceea ce ne putem aștepta de la aceste dispozitive de ultimă generație. În acest blog, vom explora detaliile despre data de lansare și noile caracteristici care diferențiază iPhone 16 de modelele anterioare.

Când Se Vor Lansa iPhone 16?

Apple urmează de obicei un program strict pentru lansarea noilor iPhone-uri, iar modelele iPhone 16 nu fac excepție. Lansarea este așteptată să aibă loc în septembrie 2024. Apple anunță de obicei noile modele în a doua sau a treia săptămână din septembrie, urmate de precomenzi câteva zile mai târziu, iar livrările încep de obicei la sfârșitul lunii​.

Câte Modele Vor Fi Disponibile?

Gama iPhone 16 va include patru modele diferite:

 • iPhone 16
 • iPhone 16 Plus
 • iPhone 16 Pro
 • iPhone 16 Pro Max

Există, de asemenea, speculații că Apple ar putea introduce un model iPhone 16 Ultra, dar nu este clar dacă acesta va înlocui iPhone 16 Pro Max sau va fi un model suplimentar.

Ce Este Nou la iPhone 16 Comparativ cu Modelele Anterioare?

 1. Ecrane Mai Mari și Margini Mai Subțiri

  • iPhone 16 Pro și Pro Max: Aceste modele vor avea ecrane mai mari, cu iPhone 16 Pro având 6.3 inch și iPhone 16 Pro Max 6.9 inch. Marginea subțire este realizată datorită tehnologiei Border Reduction Structure (BRS), care permite un ecran mai mare fără a crește semnificativ dimensiunea dispozitivului​.
  • Raport de Aspect Nou: iPhone 16 Pro va avea un raport de aspect de 19.6:9, ceea ce îl va face puțin mai înalt și mai îngust comparativ cu iPhone 15 Pro​.
 2. Design și Materiale Îmbunătățite

  • Cadrul și Sticla Posterioară: Modelele Pro vor continua să folosească un cadru din titan, iar sticla posterioară va avea un efect mat pentru a oferi o senzație premium. Noile opțiuni de culoare includ Space Black, White, Gray (Natural Titanium) și o nouă culoare Rose​​.
 3. Caracteristici Avansate ale Camerei

  • Layout-ul Camerei: Modelele standard vor avea un design vertical pentru camera duală, în timp ce modelele Pro vor păstra designul pătrat pentru sistemul de camere triple. Noua dispunere verticală va facilita înregistrarea video în mod spațial, optimizată pentru Vision Pro​.
  • Butonul de Captură: O noutate semnificativă este butonul de Captură, probabil capacitiv, situat pentru a funcționa ca un declanșator dedicat pentru cameră, îmbunătățind astfel capacitățile de fotografiere și înregistrare video​.
 4. Performanță Îmbunătățită cu Chip-ul A18 Pro

  • Procesor A18 Pro: Modelele iPhone 16 Pro vor fi echipate cu chip-ul A18 Pro, construit pe un proces de 3nm de generație a doua. Acest chip promite o eficiență și o viteză mai bune, împreună cu performanțe îmbunătățite în AI, datorită caracteristicilor Apple Intelligence​.
  • Modelele Standard: Acestea vor folosi probabil o variantă a chip-ului A17, oferind astfel și ele beneficii din capacitățile îmbunătățite de AI.
 5. Îmbunătățiri MagSafe și Durata de Viață a Bateriei

  • MagSafe: Sistemul MagSafe va fi mai subțire, ceea ce va reduce greutatea dispozitivului și îl va face mai confortabil de utilizat​.
  • Durata de Viață a Bateriei: Progresele în tehnologia bateriei și eficiența crescută datorită noilor procesoare ar putea duce la o durată de viață mai lungă a bateriei, în special pentru modelul Pro Max.
 6. Butoane Capacitive și Feedback Haptic

  • Butoane de Acțiune și Captură: Atât butonul de Acțiune, cât și noul buton de Captură vor fi capacitive, oferind feedback haptic în loc de clicuri fizice. Această schimbare va îmbunătăți durabilitatea și experiența utilizatorului​.
 7. Tehnologia Display-ului și Luminozitatea

  • Tehnologie Micro-Lens Array (MLA): Panourile OLED de pe modelele iPhone 16 Pro ar putea folosi tehnologia MLA, îmbunătățind luminozitatea și reducând consumul de energie.
  • Face ID Sub Display: Unele zvonuri sugerează că componentele Face ID ar putea fi ascunse sub display, similar telefoanelor Android de top actuale, contribuind astfel la un design al ecranului mai uniform.

Pe măsură ce ne apropiem de lansarea oficială, în septembrie 2024, vor apărea probabil mai multe detalii care vor clarifica aceste schimbări interesante. Rămâneți alături pentru mai multe actualizări!

Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!