Citesti carti pe smartphone-ul tau, uite ce ar trebui sa stii

Citesti carti pe smartphone-ul tau, uite ce ar trebui sa stii
       Timpul pe care cei mai multi dintre noi il petrecem privind un ecran a crescut rapid in ultimul deceniu. Daca nu suntem la lucru pe computer, este posibil sa ramânem la curent cu sfera online prin intermediul unui telefon inteligent sau tableta. Rafturile de carti sunt inlocuite cu un singur cititor de carti electronice, iar emisiunile de televiziune si filmele sunt disponibile oriunde si oricând.
       Lumea online este vasta si nu exista niciun semn de incetinire a crearii de date . Experienta noastra digitala este imbunatatita de continut media si de link-uri rapide catre alte site-uri, oferind comoditate, flexibilitate in abordare si, adesea, costuri mai ieftine decat materialele tiparite. Avem cunostinte instantanee despre evenimentele lumii si reactia tuturor la acestea si putem, la randul sau, sa reactionam instantaneu si sa contribuim noi insine.
Totul insa are impact asupra ochilor nostri, ce sunt mereu sub stresul unei lumini puternice de la ecranul smartphone-ului, fortati uneori sa citeasca un scris cu font mic, iar daca aceasta este si seara, cand deja ei sunt obositi, in timp si fara grija ochii vor avea de suferit.


Ce poti face pentru a te proteja?

Desi s-ar putea sa fim inca in intuneric cu privire la efectele pe termen lung ale expunerii la HEV, nu exista nicio indoiala cu privire la timpul prelungit pe ecran care provoaca oboseala oculara. Unele dintre sugestiile pe care le puteti urma includ:

     Pastrati o distanta confortabila :  incercati sa mentineti o distanta confortabila fata de telefon si evitati sa va apropiati ochii foarte mult de ecranul telefonul. De asemenea sa nu stati foarte aplecat inspre telefon, gatul o sa va doara la un momentan daca veti sta ore bune pe Tik Tok sau Youtube.
         Cu cat distanta dintre telefon si ochii dvs. este mai mare, cu atat este mai putin obositoare ochilor, cu conditia ca dimensiunea de imprimare si imaginile sa fie suficient de mari pentru o vizualizare confortabila.     Luminozitatea ecranului: citirea cartilor pe telefon este putin dificila in lumina slaba din mediul ambiental si cu multa luminozitate a ecranului direct in ochi. Folositi filtre de lumina albastra, daca purtati ochelari, este recomandat sa purtati ochelari care au filtre de lumina albastra. Acest lucru va protejeaza ochii de lumina daunatoare emisa de dispozitivele portabile. De asemenea fiecare telefon are setarea de Night Mode, ce schimba culoarea intr-una cu tenta mai galbena, ce e mult mai relaxanta pentru ochi.


    Cititi o carte fizica: ca cele ce le imprumutam de la biblioteca, sau daca totusi doriti varianta moderna, utilizati un dispozitiv cu ecran e-paper, care simuleaza un efectul unei pagini de hartie, dar totusi nu are impact negativ asupra ochilor deoarece nu emana lumina.     Faceti un examen oftalmologic :  chiar si problemele minore ale vederii va pot creste riscul de oboseala digitala a ochilor, prin urmare un control periodic al ochilor ar fi recomandat, pentru a putea preveni riscul unei pierderi din capacitatea oculara.


 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!