Lansare Iphone 15, 15 Plus, 15 Pro si Pro Max

Lansare Iphone 15, 15 Plus, 15 Pro si Pro Max

Salutare dragilor! Așa cum mulți dintre voi știți deja, Apple a lansat ieri noua serie iPhone 15.
Hai să vedem ce modificări au adus:

1. Designul: Fără îndoială, Apple continuă să își păstreze reputația pentru design-ul elegant și atenția la detalii. S-a apelat la aluminiu pentru variantele normale, iar cele Pro beneficiază de o carcasă din titan. Acest lucru înseamnă că telefonul va rezista mai bine împotriva zgârieturilor. Ecranul prezintă acum margini mai subțiri, fiind vizual mai atrăgător decât generațiile anterioare, deși pe piață există telefoane cu margini și mai subțiri.


2. Performanță: Cu fiecare generație, Apple își îmbunătățește chipsetul. Inima noilor iPhone 15 Pro și Pro Max este noul A17 Pro, oferind o performanță mai rapidă și mai eficientă din punct de vedere energetic comparativ cu generațiile anterioare. Modelele 15 și 15 Plus au păstrat procesorul A16, lansat anterior pentru modelele Pro.

3. Conectivitate: După presiunile exercitate de UE, în sfârșit avem conectivitate de tip Type-C pe dispozitivele Apple, deși cu anumite limitări. La iPhone 15 și 15 Plus, avem USB-C 2.0, care nu reprezintă o noutate majoră, iar viteza nu impresionează. În schimb, pe variantele Pro avem USB-C 3.0 cu viteze de până la 10 Gbps.

4. Camera: Camerele iPhone sunt recunoscute pentru calitatea lor și pentru abilitatea de a captura imagini impresionante. La iPhone 15 și 15 Pro, Apple nu a adus modificări semnificative camerelor, însă merită menționat că la varianta Pro Max, pentru prima oară avem o cameră periscopică cu 5x zoom optic.

5. iOS: Cu lansarea oricărui iPhone nou vine și o actualizare a sistemului de operare. iOS 17 e la doar câteva zile distanță și promite funcționalități noi precum StandBy, Interactive Widgets, Live VoiceMail și Live Stickers.

6. Preț: Apple nu a fost niciodată recunoscut pentru telefoanele sale ieftine, dar pentru mulți, calitatea și ecosistemul justifică prețul. Prețurile pentru iPhone 15 pornesc de la 950 euro, iar 15 Plus de la 1100 euro. Evident, variantele Pro au prețuri mai ridicate, începând de la 1200 euro pentru Pro și 1450 euro pentru Pro Max. Rămâne de văzut cu ce prețuri vor fi disponibile în România.

Ce este cert, totuși, este faptul că variantele non-Pro nu prezintă diferențe majore față de generația precedentă, care, la rândul ei, este asemănătoare cu Seria 13. Astfel, nu avem prea multe noutăți pentru un preț destul de ridicat. Variantele Pro și Pro Max, deși sunt cele mai performante telefoane Apple din prezent, ne reamintesc că la această sumă, putem achiziționa și telefoane cu ecrane flexibile.
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!