Toate comenzile in perioada 03.05 - 06.05.2024 vor fi onorate incepand cu data de 07.05.2024. Sarbatori fericite🐰

Se poate curata o husa de silicon ingalbenita?

Se poate curata o husa de silicon ingalbenita?
     Husele transparente sunt cele mai cautate pe piata de accesorii telefoane, deoarece pot fi construite sa fie antisoc si in acelasi timp transparenta lor permite sa vedem telefonul si designul lui. Cu toate ca ne bucuram mereu sa vedem o culoare curcubeu, un Sierra Blue sau Alpine Green cum sunt la ultimele modele de Iphone, intampinam mereu problema ca husele dupa un timp se ingalbenesc. De ce se intampla aceasta?
     Toate carcasele din silicon de fapt nu sunt transparente natural, ci ele sunt galbene si au aplicat un tratament cu un colorant albastru ce le face sa devina cum le vedem noi in poza de mai jos.


   Asa ca orice husa de silicon transparenta vei avea, in timp se va ingalbeni, deoarece isi va pierde tratamentul aplicat si va reveni la culoarea naturala, acel galben ce nu ne place si ne face sa schimbam husa cu una noua.
 

        Au aparut intre timp husele precum imaginea de sus, la care marginea este dintr-un silicon inchis la culoare, iar spatele este din plexiglas, prin urmare nu se va mai ingalbeni, insa are dezavantajul ca fata de o husa de silicon, plexiglas-ul se zgarie in timp.

De ce se ingalbenesc husele din silicon si putem face ceva inafara sa ne schimbam?

       Exista doi factori principali ce accelereaza procesul de imbatranire a siliconului, primul este lumina ultravioleta, pe care o intalnim cel mai des de la soare. Cu cat este mai expus telefonul tau luminii soarelui cu atat mai repede se va pierde tratramentul si husele se vor ingalbeni. Al doilea factor sunt chiar mainile noastre, transpiratia si grasimea ce toti le avem pe maini, in timp vor face ca o husa perfect clara sa devina cu tenta de galben.
   
   Ce putem face, cum se curata o astfel de husa? Se poate folosi o periuta de dinti si sapun sau bicarbonat de sodiu. Din pacate insa e o batalie ce nu se poate castiga, acea ingalbenire poate fi doar intarziata spaland husa insa in timp procesul natural de imbatranire nu poate fi oprit, iar solutia este o alta husa de silicon, sau una din plexiglass.




 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!