Toate comenzile in perioada 03.05 - 06.05.2024 vor fi onorate incepand cu data de 07.05.2024. Sarbatori fericite🐰

Cum gasesti telefonul daca ti l-ai pierdut

Cum gasesti telefonul daca ti l-ai pierdut
     Daca iti pierzi telefonul iti vom zice mai jos cum poti sa il localizezi, fie ca e Android sau IOS, deoarece locurile aglomerate, transportul public si evenimentele pot fi astfel de contexte, in care predispozitia pierderii sau a furtului dispozitivului mobil este mai ridicata, oricât ai fi de prevazator. Si pentru ca e bine sa fii pregatit pentru orice situatie, iti vom spune ce masuri de siguranta sa iti iei, pentru a remedia o astfel de pierdere si pentru a-ti gasi telefonul in cel mai scurt timp. Nu zicem nimic de un telefon furat, aici chiar daca aveti posibilitatea sa il localizati, nu recomandam sa mergeti dupa el, nu stiti persoana care e in posesia lui si decat sa aveti probleme incercand sa va faceti dreptate, mai bine mergeti la politie, cu acte doveditoare ca sunteti posesorul telefonului furat iar de acolo asteptati rezolvarea situatiei dumneavoastra.
     
         Cum gasim un telefon cu Android?


Daca ai un telefon Samsung, Xiaomi, Huawei, Oppo, Sony sau de la orice alt telefon cu sistem de operare Android si servicii Google ai nevoie de doar o singura aplicatie ce te va ajuta in gasirea dispozitivului mobil pierdut:

 Google Find My Device
Pentru a folosi aceasta aplicatie, trebuie sa te loghezi cu un cont Google.



Vei putea accesa Google Find My Device de pe un computer sau alt dispozitiv, daca te autentifici cu acelasi cont. Aplicatia îti va gasi dispozitivul prin Maps, dar are si o serie de alte caracteristici:







> Permite apelarea cu sunet
> Permite blocarea telefonului si deconectarea tuturor conturilor Google pe care le foloseste acesta
> Permite stergerea integrala a informatiilor din telefon – de la contacte, la fotografii.

Conditia foarte importanta este sa te poti loga in contul google, iar telefonul tau sa aiba serviciile de localizare active, fara oricare din ele este imposibil sa fie gasit telefonul altcumva decat prin politie.

 In cazul telefoanelor Huawei, care nu mai beneficiaza de serviciile Google, se va accesa adresa cloud.huawei.com iar de acolo pasii sunt la fel ca si la Google Find My Device


La fel si la recuperarea unui cont Huawei, aveti nevoie de ID-ul de logare in cont, iar telefonul sa aiba locatia pornita. Dupa ce ati intrat in cont, exista meniul de Find my phone, care utilizat va afisa harta cu locul in care se afla telefonul dumneavoastra.

Atat la telefoanele cu servicii Google, cat si la telefoanele Huawei ce nu au, exista sanse sa nu functioneze serviciile de localizare de mai sus din aceste motive:

> telefonul a fost inchis
> telefonului i-a fost inchis serviciul de localizare prin GPS, acesta neavand cod
> telefonul a fost resetat, chiar daca a avut cod, iar apoi localizarea prin GPS a fost dezactivata
> telefonul a fost dezasamblat, vandut pe piese

 In aceste situatii singura sansa de a recupera telefonul este prin politie, deoarece localizarea telefonului tau se va face cu ajutorul operatorilor de telefonie si prin IMEI.

Daca detii un dispozitiv IOS, atunci poti folosi aplicatia nativa a celor de la Apple, Find My Iphone:

Primul pas este sa accesezi www.icloud.com/find, iar acolo va trebuie sa te loghezi cu ID-ul si parola contului de Icloud.

Pasul al doilea este sa accesezi aplicatia Find my Iphone, ce e de obicei localizata in meniu in partea dreapta jos, cu o iconita verde
Al treilea pas este sa observi harta, sa iti faci o idee unde ar fi localizat telefon, iar apoi sa mergi sa il recuperezi de unde l-ai pierdut.

La fel ca si la telefoanele cu Android, telefonul trebuie sa fie functional, reset-ul lui fiind o operatiune mai dificila exista sanse mai mari ca acesta sa fie mai usor de gasit.

Sfaturile noastre ar fi mereu sa aveti grija atunci cand mergeti intr-un loc aglomerat, telefonul sa fie intr-un buzunar inchis, sau o geanta cu fermoar, daca aveti un smartwatch, se poate seta ca atunci cand telefonul iese din raza de semnal bluetooth a ceasului, sa primiti notificari pe dispozitivul purtat la mana care sa va notifice faptul ca telefonul nu va mai este in apropiere.

 










 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!