Fraude prin sms, pe telefoanele Android "urmarire colet DHL"

Fraude prin sms, pe telefoanele Android "urmarire colet DHL"
   "Pachetul dumneavoastra este pe drum, click aici pentru a descarca aplicatia pentru urmarirea lui", e un sms foarte credibil pe care totusi iti sugeram sa il stergi, sa nu dai click pe linkul din el. Am facut-o noi si iti spunem acum ce se intampla. Continutul mesajului anunta primirea in curand a unui colet si pentru a fi mai exacta sosirea lui, exista un link in sms, care te redirectioneaza catre imaginea cu logo-ul celor de la DHL.
    
      Fiind serviciul de curierat il face mai credibil, caci stim toti ca DHL livreaza colete international, insa dupa ce dai click, te va "ajuta" sa iti verifici mai exact coletul, insa de fapt permiti unei aplicatii de tip malware sa iti acceseze datele telefonului, inclusiv parole si informatii despre cardurile bancare.

      Implicit telefoanele nu au functia “Permitere instalare aplicatii din surse necunoscute”  bifata si recomandarea noastra ar fi sa o lasati asa, astfel incat sa nu permita instalarea aplicatiilor inafara Magazin Play. De asemenea genul acesta de frauda nu e obligatoriu sa fie prin serviciul de curierat, ci poate prin anumite concursuri cu castiguri, asa ca te rugam sa nu dai curs mesajelor de acest gen pentru ca s-ar putea sa fii pagubit. Malware-ul nu este si pe sistemul de operare IOS, deci utilizatorii strict de telefoane Android vor fi cei vizati de atacuri.
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!