Toate comenzile in perioada 03.05 - 06.05.2024 vor fi onorate incepand cu data de 07.05.2024. Sarbatori fericite🐰

Renunta la orez pentru indepartarea apei din telefonul tau

Renunta la orez pentru indepartarea apei din telefonul tau

            De atata timp cat au existat smartphone-urile, oamenii le-au pus in orez dupa ce le-au aruncat in apa. Acest „truc” adesea repetat de a salva un telefon blocat de apa a mers prea departe. Permite-ne sa explicam.

      De unde a venit?
Trucul cu orez a existat pentru totdeauna . De unde provine acest sfat comun? Este o intrebare interesanta. Afirmatia a fost ca orezul uscat „aspira umiditatea din jur”. Aceeasi linie de rationament s-a repetat de atunci.

Trucul a precedat cu siguranta smartphone-urile, dar a prins cu adevarat pe masura ce mai multi oameni au inceput sa transporte dispozitive scumpe, fragile, care nu se joaca bine cu apa . Oamenii vor sa stie ce sa faca cand isi arunca telefonul in apa si trucul cu orez a umplut aceasta nevoie.

Iata adevarul dur despre a pune un telefon umed in orez - nu face absolut nimic. Orezul nu are puteri magice de absorbtie a umezelii. Ai putea la fel de bine sa pui telefonul intr-un vas complet gol.



Orezul are o oarecare capacitate de a absorbi apa din lucrurile umede, dar este foarte slab. in plus, asta nu abordeaza problema principala. Chiar si un desicant puternic, cum ar fi gelul de silice, nu poate ajunge la cel mai daunator lichid, care se afla in interiorul telefonului.

Uneori, daca apa nu a patruns prea mult in telefon, lasand-l oprit si acordandu-i timp sa se usuce il va economisi. Oamenii ajung sa creada ca orezul a facut ceva, cand, in realitate, pur si simplu a lasat telefonul in pace pentru un timp, ceea ce a facut truc.


Pentru a inrautati lucrurile, orezul poate accentua de fapt daunele apei in unele cazuri. „Praful” fin de orez poate patrunde in porturi si se poate amesteca cu apa pentru a crea o substanta asemanatoare pastei care este mai greu de indepartat.

Cum sa salvati un telefon umed
Cheia pentru salvarea unui telefon umed nu este neaparat sa asteptati ca acesta sa se usuce. Acest lucru poate functiona daca aveti noroc, dar este mult mai eficient sa  eliminati cat mai multa apa cat mai repede posibil. Pur si simplu lasati-l sa se usuce va lasa in urma toate elementele conductoare din apa.


        Daca telefonul dvs. a fost scufundat in apa, primul pas imediat este sa il opriti. Nu incercati sa il porniti daca apa l-a oprit. Apoi ar trebui sa eliminati tot ce poate fi eliminat. Acestea includ carcase, tava pentru cartela SIM, tava pentru cardul microSD si bateria (daca este chiar detasabila).poi, puteti merge pe calea low-tech si puteti folosi un ventilator sau aer comprimat pentru a sufla apa din porturi. Cu toate acestea, asta nu va face nimic pentru apa care a intrat in telefon. Pentru a elimina singur apa respectiva, va trebui sa o deschideti. De acolo, il puteti curata cu 90% + alcool izopropilic sau il puteti pune in fata unui ventilator.

       Probabil ca nu vom sti niciodata cine a fost prima persoana care s-a gandit sa-si puna telefonul ud intr-un bol cu ​​orez, dar „smecheria” a ramas mult prea mult timp. Din fericire, majoritatea smartphone-urilor de astazi au un anumit nivel de rezistenta la apa . Ar fi mai bine sa iei una dintre acestea si sa iei alte masuri de precautie . Pastreaza orezul pentru cina.
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!